Project Description

Pravne informacije glede vpliva COVID-19 na poslovanje

Pandemija koronavirusne bolezni COVID-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2, je s presenetljivo hitrostjo zajela cel svet in ji zaenkrat še ni videti konca. Tudi Vlada Republike Slovenije na dnevni ravni sprejema številne ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije, ki je bila pri nas razglašena dne 12. 3. 2020.

Izredni ukrepi in interventni zakoni pomembno vplivajo na življenja prebivalcev Republike Slovenije in tudi na številna pogodbena razmerja, posledice epidemije na poslovanje pa bodo vidne tudi po prenehanju ukrepov. Ker sta branje in razumevanje obsežnih pravnih besedil lahko velik zalogaj, vam odvetniška družba Karanovic & Nikolic želi na jasen, enostaven in strnjen način predstaviti informacije glede vpliva epidemije COVID-19 na vaše poslovanje. Pripravili so kratek pregled vpliva epidemije, oblastvenih ukrepov in interventnih zakonov na pogodbena razmerja (delovnopravna in najemna razmerja), kjer boste našli odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja. Prav tako z vami delijo pravni vidik prehoda na spletno poslovanje.

Situacijo bodo še naprej spremljali in redno posodabljali njihove objave. Za vprašanja, povezana z epidemijo COVID-19, so vam na voljo. Pravne nasvete z različnih pravnih področjih si lahko ogledate spodaj:

Karanovic & Nikolic