Project Description

Čebele so zelo pomembne za človeštvo, saj je tretjina svetovne hrane odvisna od njihovega opraševanja. Dokazano je, da so mestne čebele bolj zdrave, dolgožive in medonosne od podeželskih sestric, kar pripisujejo biotski pestrosti, prehranski raznolikosti in odsotnosti pesticidov.

Marljivim črno-rumenim bitjem posebno pozornost namenjajo tudi v A1 Slovenija. Ob prvem svetovnem dnevu čebel so pripravili nekaj aktivnosti v želji, da bi najbolj pridnim delavkam med živalmi skupaj z meščani olajšali bivanje v prestolnici in javnost ozavestili o njihovem pomenu.

Ocvetličili so Slovensko ulico v Ljubljani. Mimoidočim so razdelili 3.500 medovitih lončnic, da jih posadijo na balkon ali vrt in tako pomagajo nahraniti čebele v času pozne paše. V svetlobnih vitrinah so lahko mimoidoči prebirali dejstva iz življenja čebel v mestu. V A1 prodajnih mestih so razdelili 10.000 zavitkov semen medovitih rastlin. Prejemnike lončnic in semen so pozvali k objavam slik na družabnih omrežjih.

S šestimi čebeljimi panji je A1 Slovenija postal tudi partner Čebelje poti v mestni občini Ljubljana, ki povezuje 35 članov. Gre za gibanje podobno mislečih, ki z najrazličnejšimi aktivnostmi skrbijo za dobrobit čebel v mestu.

Pod mentorstvom hišnega čebelarja sta sodelavca iz A1 Slovenija z opravljanjem različnih nalog in izzivov pridobila veliko znanja o urbanem čebelarjenju, ki ga delita v spletni publikaciji Mozaik.

V A1 Slovenija so čebele postale del njih in njihove kulture, zato bodo v prihodnosti iskali nove priložnosti, da odnos do črno-rumenih bitji še nadgradijo.

O urbanem čebelarjenju v A1 si lahko preberete TUKAJ.

Ime podjetja | Company Name

0
razdeljenih medovitih lončnic
0
razdeljenih zavitkov semen medovitih rastlin