Project Description

Visoka raven nezaposlenosti med mladimi v Sloveniji predstavlja pereč problemov, s katerim se vsakodnevno soočamo. Četudi se razmere na trgu dela za mlade po krizi izboljšujejo, lahko še vedno zasledimo primanjkljaj v urejenosti prehoda iz izobraževanja v zaposlitev, z ustrezno svetovalno oporo, kot so sistemi vajeništva, projektnega dela, opravljanje prakse in povezovanje s potencialnimi delodajalci že v času izobraževanja, ki bi pomembno vplivali na integracijo mladih na trg dela.

Z zavedanjem, da so problemi mladih problemi celotne države, sta te podjetji Coca-Cola HBC Slovenija in Adecco Slovenija odločili izvesti projekt Coca-Colina priložnost za mlade. Gre za projekt, ki ponuja praktične delavnice mehkih in poslovnih veščin še nezaposlenim mladim iz Slovenije starim med 18 in 35 let, predvsem iz marginaliziranih in ranljivih skupin, ki jim je dostop do trga dela še dodatno otežen.

Projekt, ki je potekal od maja do junija 2018, je obsegal pet tridnevnih delavnic, ki so potekale v štirih večjih slovenskih mestih. Delavnice so zajemale module na temo mehkih in poslovnih veščin, pod vodstvom uglednih predavateljev z veliko praktičnimi izkušnjami. Mehke veščine so tako obsegale module, ki se nanašajo na razvoj in razumevanje sebe, poznavanje osebnih kompetenc, prednosti in slabosti, komunikacijske veščine, pripravo življenjepisa ter osebno predstavitev. Poslovne veščine pa predvsem znanja s področja prodaje in pogajanj, upravljanja časa, upravljanja projektov, finančne pismenosti ter poslovnega planiranja. Pomemben poudarek delavnic je bilo tudi praktično delo, tako so mladi lahko v živo opravili razgovor za delo, predstavili svojo poslovno idejo in prejeli povratno informacijo strokovnjakov.

Poleg vrhunskih predavateljev so program dopolnili tudi vodje podjetja Coca-Cola HBC Slovenija, ki so na delavnicah sodelovali kot mentorji in nanje prenesli svoje izkušnje in jim svetovali. V programu je sodelovalo skupaj 13 mentorjev, ki so s svojimi dolgoletnimi izkušnjami prinesli dodano vrednost programu.

Coca-Cola HBC Slovenija

Adecco Slovenija

0
tridnevnih delavnic
0
večja slovenska mesta
0
mentorjev