Project Description

Starši si za svoje otroke želijo samo najboljše. Veseli jih, ko jih vidijo zadovoljne, osrečuje jih, ko jih opazujejo, kako se vsak dan naučijo nekaj novega. Pri tem pa se zavedajo, da potrebujejo usmerjanje in podporo, še posebej glede potencialnih nevarnosti, pred katerimi jih želijo zaščititi. Eno od priporočil, kako to lahko naredijo, je pogovor z otrokom.

Pogovor med starši in mladimi spodbuja tudi projekt Moja prva pogodba, ki jo je Telekom Slovenije zasnoval skupaj z organizacijo Logout. Staršem in skrbnikom, katerih otroci in mladostniki že imajo svoje mobitele, ali se za nakup še odločajo, nudi namige, kako otroka pospremiti v svet telekomunikacij. Eden od teh je, da se z otrokom vnaprej dogovorijo o pravilih uporabe in posledicah, če se dogovora ne bo držal. V ta namen Moja prva pogodba vključuje smernice za starše, pogodbo za otroke in pogodbo za mladostnike, ki so na voljo brezplačno na www.telekom.si, v Telekomovih centrih in v organizaciji Logout.

Z Mojo prvo pogodbo želijo doseči uravnoteženo, pametno in zdravo uporabo digitalnih tehnologij med otroki in mladostniki v Sloveniji. Odzivi otrok na različne objave in na dogodkih so pokazali, da si želijo biti odgovorni uporabniki mobilnih naprav. Odlično so sprejete tudi smernice za starše z namigi za pogovor glede na starost otrok in mladostnikov. Vse več je zanimanja tudi med mediji in v organizaciji Logout. Prisotni so tudi v Minicity-u, tematskem parku za najmlajše v Ljubljani, načrtujejo pa tudi več aktivnosti, namenjenih osnovnošolcem in njihovim staršem.

Moja prva pogodba je bila prvič predstavljena oktobra 2016. Odziv na projekt je bil izjemno pozitiven, zato so se odločili, da aktivnosti ponovijo.

Nasveti na spletu so dostopni TUKAJ.

Poglejte si video prispevek na Planet TV:

Več o Moji prvi pogodbi si preberite TUKAJ.

Telekom Slovenije

0
ogledov javne tribune na MedOverNet, z naslovom »Kako in kdaj izbrati otroku prvi mobitel«,
0
ogledov objave na blogu Tehnik