Project Description

Zaveza vračanja skupnosti je pomemben del Goodyearovega delovanja, ki različne dobrodelne in prostovoljske projekte združuje v okviru globalne platforme Goodyear Boljša prihodnost. Program temelji na spodbujanju zaposlenih k vključevanju v lokalno okolje tam, kjer prepoznajo, da jih skupnost potrebuje. Tudi v Sloveniji je Goodyear podprl pobude svojih zaposlenih za izvedbo skupinskih projektov, ki so s prostovoljskim delom in donacijami prispevali h krepitvi lokalne skupnosti.

Zaposleni v sodelovanju z zunanjimi organizacijami v skupnosti pomagajo ustvarjati boljše okolje za življenje in delo, s poudarki na področjih vzpodbujanja varne mobilnosti za krepitev naših skupnosti, navdihovanja ljudi, da dosežejo svoj polni potencial in pobud za trajnostno ravnanje z okoljem. V teh sklopih že od leta 2016 potekajo številne aktivnosti in akcije. V letih 2017 in 2018 je bilo v Sloveniji izvedenih 11 projektov, v letu 2019 pa je pobuda postala še bolj priljubljena, več kot 120 zaposlenih se bo namreč udeležilo 13 prostovoljskih akcij.

V letu 2018 so Goodyearovi zaposleni pogozdovali območje nad Zgornjim Vetrnim, ki ga je pred leti prizadel žledolom, sodelovali pri organizaciji košarkarskega turnirja za 11 osnovnih šol iz Kranja in okolice, pomagali Varstveno-delavnemu centru Kranj pri ureditvi vrta za hortikularno terapijo in obnovili prostore konjeniškega centra pri Radovljici. Poleg tega so nudili pomoč pri prenovi igrišča vrtca v Lomu pod Storžičem in v sodelovanju z društvom Bravo MI pripravili kreativne delavnice za otroke s specifičnimi učnimi težavami. Nenazadnje so z izgradnjo ploščadi pred osnovno šolo Helene Puhar v Kranju ponovno prispevali k dosegu cilja šole, da zagotovi zunanje učne prostore za pritlične učilnice, namenjene nižjim razredom šole. Z donacijami pnevmatik prostovoljnim reševalnim službam pa so si v družbi prizadevali za večjo varnost v prometu.

V letu 2019 so prostovoljci v okviru projekta do sedaj organizirali delavnico varnosti v prometu v tržiškem vrtcu Lom pod Storžičem, Gorenjskemu lokostrelskemu klubu Tržič so pomagali s tarčami in dnevom odprtih vrat, ustavili so se na rekreacijski točki na Gori sv. Miklavž, kjer so namestili koše za ločevanje odpadkov in uredili dotrajano ograjo in priskočili na pomoč Društvu tabornikov Rod dveh rek iz Medvod ter skupaj z njimi uredili zunanji prostor, kjer se izvaja večina rednih taborniških dejavnosti.

Utrinke z različnih prostovoljskih akcij si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Goodyear Dunlop Sava Tires

0
prostovoljskih akcij med leti 2016 in 2019
0
zaposlenih bo sodelovalo v prostovoljskih akcijah v letu 2019